English Afternoon Tea in London

Τι καλύτερο να είσαι γιορτινές μέρες στο Λονδίνο και να ζήσεις την εμπειρία “Afternoon Tea”σε ένα από τα πιο cozy, chic, super in ξενοδ οχείο στο Soho αυτή την εποχή. Το Ham Yard Hotel το είχαμε επισκεφθεί για ένα cocktail την προηγούμενη πρωτοχρονιά και τώρα είπαμε να δοκιμάσουμε το English Afternoon Tea, ανήμερα την Πρωτοχρονιά! Όλα ξεκινάνε με την πανέμορφη διακόσμηση του ξενοδοχείου που το έχει εξολοκλήρου επιμεληθεί η συν-ιδιοκτήτρια Kit Kemp. Από τα υφάσματα μέχρι τα δωμάτια και από τις καρέκλες μέχρι τα σερβίτσια. Όλα είναι μοναδικά και δεν τα βρίσκεις πουθενά αλλού. Οπότε μην ψάχνεις στην ανάποδη του φλιτζανιού (όπως εγώ) να δεις από που είναι για να ψάξεις να το αποκτήσεις. Είναι όλα δικής της σχεδίασης.






Στην αρχή είχαμε να επιλέξουμε αν θα πιούμε mulled wine ή σαμπάνια.







Διαλέξαμε το πρώτο. Και μετά επιλέξαμε ποια ποικιλία τσαγιού θα πάρει ο καθένας μας. Αμέσως μετά έρχεται το tray με τις αλμυρές νοστιμιές που είχαν τα signature english sandwiches, μικρά ταρτάκια με σολομό, σύκο με ροκφόρ ή stilton. Όλα επί δύο. Ένα για τον καθένα. Έρχονται και τα τσαγάκια μας και τώρα τι έμεινε? Γλυκάκια και scones. Ω! Θεέ μου!!! Πεθαίνω για τα scones με το βουτυράκι στο μπολάκι και τις μαρμελαδίτσες... Χέστα τα γλυκά. Φέρε πέντε κιλά scones και βουτυράκι να φάμε... Η αλήθεια είναι πως έτσι σκεφτόμουν αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη! Αμέσως μόλις φας αυτά που σου σερβίρουν, απλά δεν μπορείς να φας τίποτα άλλο. Είσαι τόσο full που δεν δεν αντέχεις... Το βλέπετε το γλυκάκι με την σοκολάτα που είναι σαν κορμός και έχει ένα μανιταράκι στην κορυφή? Ε! αυτό το άφησα για το τέλος θεωρώντας πως αφού είναι σοκολάτα θα είναι θεσπέσιο. Λοιπόν, ήταν ακριβώς το αντίθετο. Δεν ξέρω γιατί, απλά δεν τρωγόταν. Εγώ να αφήσω σοκολάτα? Καταλαβαίνεις!









Στο τέλος δε, έφεραν και από ένα κορνέ στον καθένα μας με ένα σορμπέ φρουτένιο, προφανώς για να καθαρίσουμε από τον βομβαρδισμό των γεύσεων.




Εμπειρία! Το προσωπικό ευγενέστατο. Έπαιζε μουσική χαλαρή, ο χώρος για το τσάι και εσωτερικός και υπαίθριος κλειστός σαν εσωτερικός κήπος. Και από την άλλη μπαρ και εστιατόριο, όλα να λειτουργούν άψογα. Είναι ένας από τους λόγους που λατρεύω το Λονδίνο και την οργάνωσή του σε όλα. Τα έχω ξαναπεί σε προηγούμενο post. Οι σερβιτόροι έτοιμοι να σε βοηθήσουν στα πάντα και από την άλλη πλευρά τα μάτια τους σκάναραν όλα τα τραπέζια μήπως κάτι λείπει. Άριστα 10!


Αν θα το ξαναέκανα? Φυσικά και ναι. Το English Afternoon Tea, είναι εμπειρία και από την στιγμή που συμμετέχεις, μπαίνεις σε μια νιρβάνα ότι ανήκεις εκεί. Ότι έπρεπε να το έχεις στην ζωή σου που και που. Είναι μια μικρή, ας πούμε, πολυτέλεια που αξίζει να την ζεις που και που.


Μπορείς να μην χαλάσεις λεφτά σε 5 μπούρδες που μπορεί να θες να αγοράσεις και να ζήσεις αυτή την εμπειρία.


Για μένα αξία έχουν τα καλά πράγματα. Και όχι η ποσότητα. Αυτά μένουν.


Σας φιλώ


J

Σχόλια